-Tessék csak tessék, itt a finom, friss, ropogós eper! Mézédes!
- Hogy az eper?
- 700 forint, mennyit adhatok?
...
Hát valami hasonlót tudnék elképzelni a piacon, mert azt régen is nagyon élveztem amikor a kofák kiabáltak, úgy kínálták portékájukat, és lehetett válogatni, alkudozni, nézegetni, kóstolni, vagy csak elveszni a forgatagban. Gyerekként én ezt nagyon élveztem. Ha most mész ki a piacra mindennek kinn van az ára, alkudni nem illik, és nem is hiszem, hogy nagyon lehetne.
Ma jártam a fővámtéri csarnokban és vettem epret, de nehezen sikerült választanom mert vagy nagyon drága volt, vagy éretlen, volt olyan ami nagyon jól nézett ki, csak ott volt gázos ahonnan szedtek. Egyébként ami a legizgalmasabb volt az az árban lévő különbség, ugyanis volt 400-ért is, de volt 1580-ért is. A kérdésem csupán annyi, hogy mit tud az az 1580-as? Mert aligha hiszem, hogy azért mert magyar, és állítólag mézédes ennyibe kellene kerüljön. Remélem az már olyan, hogy megmossa magát, és fel is tálalja:) ennyi pénzért szezon idején már elvárható az ilyesmi, nem?
Egyébként árulja már el valaki nekem, hogy miért kerül kétszer annyiba a hazai, mint a külföldi, amit még szállítani is kell, és általában Nyugat-Európából származik, ahol még drágább a munkaerő, mint itt. Szóval hogy csinálják?
Ja és ugye jól gondolom, hogy itthon nem lehet olyat csinálni, hogy bankkártyával fizetek, és mondom, hogy mondjuk 1500 helyett 5000 vonjanak le a kártyámról és a különbözetet megkapom készpénzben?